fredag 19. oktober 2012

Veien til bedre økonomi og rikdom

Det er veldig mange der ute som har mange store drømmer som blant annet handler om rikdom. Det er fordi de fleste drømmer koster flesk eller er i seg selv å bli rik eller ha mye penger. Det er heller ingen hemmelighet at eg er en av de, og eg regner med du også er en av de, eller?

Det første er at du blir ikke rik uten å ta sjanser og det er som regel sant. Det er fordi du må jobbe hardt og ta sjanser for å bli rik, med mindre du arver en formue eller får en formue. 

En av tingene som er viktig å huske på når du går på veien til rikdom eller å ha sunnere og bedre økonomi er at du må starte hjemme. Du må tenke på din personlige økonomi og ikke sløse og kaste bort pengene dine på tull. 

Det kan hende du tenker det ikke er tull i det øyeblikket du gjør det, eller du tenker at 20 kroner er ikke så mye, men når du samler alt sammen så kan det fort bli store summer. 

Kan nevne et dømme:

Dere husker kanskje butikken som hette max 20? De solgte masse rart for maks 20 kroner og de fleste tenkte, det er billig. Det gjorde også en kamerat av meg. Vi skulle ha noen småting. Han skulle ha ditt og datt for det var så billig og når han kom i kassen kom det opp i 3-400 kroner. han fikk en bakoversveis. 
 og det er et eksempel, men det finnes 1000 vis av eksempel på dette. Bare regn sammen alle 20 kronene du har brukt den siste måneden og se?

Så poenget mitt er, start hjemme. dette er noe vi vil ta opp framover:)

mine enkle tips

  1. matbudsjett
  2. mat regnskap
  3. budsjett over månedens inntekter og utgifter
  4. regnskap over månedens inntekter og utgifter
  5. sett av til sparing
  6. ikke bruk penger på tull
  7. ler deg å velg billigere alternativ.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar