onsdag 9. januar 2013

Lesernes økonomitips for 2013 + vinneren av konkurransen

Vi har hatt en konkurranse på gang her på okonomibloggen der du kunne vinne et gavekort ved å sende oss økonomitips for 2013. 

Konkurransen er nå avsluttet og vinneren vart Monica. Vi gratulerer:) Vi ønsker også å takka alle dere som deltok på konkurransen:)  Tusen takk :)

Vi fikk i den sammenheng inn mange økonomitips fra dere lesere og ønsker å dele noen av de:)


  1. Mitt beste sparetips er å faktisk gidde å lese all reklamen som kommer. I hvert fall for matbutikker. Mat er noe man alltid trenger og MÅ ha og her er det MYE å spare på ulike kampanjer hver uke ;)
    Skrevet av Alice. 
  2. Hei! Mine beste sparetips for 2013 er:-slukke lys i rom du ikke bruker.
    -skru ned varmen på ovnen i rom du ikke bruker.
    -stoppe krana i dusjen mens du f.eks tar shampo i håret.
    -bruke buss/tog isteden for bil, da forurenser man ikke like mye.
    Skrevet av Anne
  3. Du kan spare penger fra bursdagen din,nyttårs penger og julepenger. Press deg skjøl til å ikke bruke dem og finne nye tanker om hva du heller kan bruke de til. Jeg sparer mine penger dette året for neste års mote f eks. Jeg tenker at det er mye finere klær neste år, derfor sparer jeg penger. Prøv å frist deg skjøl til noe annet du kan bruke pengene på. 
    Du kan spare pengene i en sparegris eller noe lignene og legge den et sted der du ikke ser den hverdag slik at det ikke frister.

    Du kan prøve å bruke mindre strøm! Bli flinkere til å skru av lyset hvergang du går ut av rommet uans hva! Du kan hvis du fryser engang, istedet for å skru på varmepumpen så kan du ta heller på deg en varm genser og tykke sokker på! Istedet for å se på tv om sommeren så kan du ringe en venn eller kompis og gå ut med dem.
    Skrevet av Julia
  4. En av mine sparetips vil nok være å handle en del klær på ebay. Man får mye fint for en billigere pris. Det går ann å handle med fri frakt på mange av varene som også vil si at du får mye for pengene. Jeg har selv handlet en del sminke,kjole osv der for 500,- norske kroner. Mye fint og mye i god kvalitet. Billigere enn å handle i butikker.

    - ha et godt øye til groupon.no da det ofte dukker opp herlige tilbud.

    - http://www.kupongkode.com/ har mange kupongkoder som vil gjøre nettshoppingen din litt billigere

    - Abboner på joker sitt nyhetsbrev og få med deg mange gode tilbud

    - Dra til sverige for å gjøre godterishoppingen eller for å kjøpe store mengder matvarer. du får mye for pengene
    Skrevet av Sunniva

  5. Mine beste sparetips for 2013:
    -Skrive handleliste for hele uka, å handle alt på en gang og bli ferdig. Selfølgelig må en kanskje kjøpe noe i ny og ne fordi en har glemt noe men du sparer både penger OG tid på å bli ferdig med handlingen på en gang.
    
    -Lage middag for flere dager i slenger, kjøpe rimelige produkter og lag mye av det når du først er i gang så kan en fryse det ned, og ikke minst spare på dei restene av middagen som er mulig å fryse ned, så slipper en å kaste så mye mat (og penger) det kan bli en god lunsj dagen etterpå eller noe.
    
    -Ikke kjøpe unødvendige ting som klær/godteri/andre saker som du egentlig har mer en nok av.
    
    -Om du er ung kan du prøve å skaffe deg en sommerjobb, deltidsjobb eller hjelpe til hjemme for å spare inn litt.
    
    -Om en er student og bor på hybel så få med deg venner og spleis på middagen og lag den sammen, mye billigere.
    
    -Sett av en viss sum med penger hver månde til en sparekonto, og så kan du se at det blir en del penger etter hvert.
    
    -Velg Motell, camping, eller lignende fremfor dyre hotell, om du skal ut å reise og heller ya kontakt med reisebyrå som kan legge opp en tur for cirka den pengesummen du selv ønsker.
    
    -Slukk lyset når du går ut av rom, og trekk ut alle stikkontaker.
    
    -Velg å skru av TV, data og slike saker, slukke lyset og tenne stearin lys og kose deg med en god bok i steden for å ha alle elektriskeapparater på, strøm koster det også.
    
    -Velg å gå og sykle fremfor å ta bilen, bussen, trikken osv.. billett, bensin og alt koster penger selv om det kan virke rimelig der og da så er det ikke særlig billig i lengden.
    
    -Spar på kassalappene, tenk over hva du kjøper, ungå spontan kjøp som du ikke har bruk for, og skriv handleliste.
    
    -Velg å se en gratis film på nettet, spille ett spill, eller ta en kopp kaffe/brus med venner i steden for kino, shopping og slike ting. En trenger ikke alltid betale så mye for å finne på noe morsomt.
    
    -Dropp dyretreningssenter, og tren hjemme. Er du kreativ finnes det like mye utvalg hjemme. Joggetur, flasker med vann som vekter, sykkel, finner masse bra tips på nettet.
    
    -ha med niste på skole, jobb, turer. Da slipper du å kaste bort penger på mat fra kantine, kiosk eller café. Sunnere og billigere.
    
    Dette er nok en del av dei tipsene jeg selv vil bruke! :)
    Skrevet av Monica
  6. Ta med deg mat hjemmefra når du drar på skolen eller lignende. Ta med deg noe godt for å ikke bli fristet til å kjøpe mat i kantinen. Gode eksempler er yoghurt og kort, salat, ostesmørbrød, nøtter og frukt.  Litt penger på mat hver dag blir mye i lengden.
    Skrevet av Veronica
  7. Spar på en rosa sparegris. Den er rosa og tar godt vare på pengene dine....
    Skrevet av Vidar
Dette er noen av svara. eller så er det mye det samme:)

Som, vær flink til å slokk lysa og ikke bruk unødvendig med strøm på oppvarming, lys, tv når du ikkje er til stede. 

Gjør store mat innkjøp, følg budsjett, (du får gratis matmudkjett av okonomibloggen om det er av interesse) Les reklamer, spesielt mat. siden det er nødventig å handle ofte.

Spar penger på konto, bsu, sparegris, fond, osv.



M.V.H

Okonomibloggen:)

Følg oss gjerne på Facebook:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar