søndag 20. januar 2013

Sex, nakenhet med bilder.

Som alle vet så selger orda som Sex, nakenhet, stripping, lettkledd og viss en har da med noen bilder av nakne eller leddkledde personer så trykker folk på saken og blir interessert i det. Det har seg nemlig slik at folk flest blir nysgjerrige av slike ord og lurer på hva som skjuler seg bak.

Det er en av grunnene til at veldig mange firma bruker nettopp nakenhet, sex, osv på å selge sine produkter. De bruker det nettopp fordi det øker salgene deres, utenom noen få tilfeller. Dere kan foreksempel lese i en avis at et firma hadde bilde av jente i bikini som vasket en bil der de reklamerte for billig vask av bil. Denne reklamen vart rapotert inn til forbrukerrådet. Så noen kan bli støtt av slike reklamer og det finnes selvfølgelig regler om bruken. Bedriften fikk ikke så mange nye kunder som ønsket.

Men viss en ser på de store norske avisene så bruker de bilder av lettkledde personer og ord som sex for å selge deg aviser eller for å få deg til å trykke å lese saken deres på nettavisene.

eg gjekk inn på en nettavis og fant en sak veldig fort, den heter: Så mange dager i uken bør dere ha sex. Med saken så er det et bilde av en gutt som ligger under dynen og 2 føtter som stikker ut av dynen med hode til gutten. Dette er et klassisk eksempel og får dermed fantasi og nysgjerrigheten til folk flest i sving, noe som gjør at veldig mange trykker på nettopp denne saken.

Et annet eksempel som blir brukt ofte er av de som selger sokker. Alle er vel enig om at et bilde av et par sokker med en liten tekst hadde ikke vert spennende og folk flest hadde ikke lagt merke til den reklamen

men

Setter du da sokkene på ei halvnaken jente eller gutt så vil du plutselig legge merke til sokkene og teksten under noe som igjen kan føre til at du kjøper produktet.

. . Eg skal selv innrømme at eg har brukt disse orda for å få lesere, bare se på denne saken som et klassisk eksempel, men en ting dere må vite: det må være en sammenheng mellom overskrift og innhold og det må være en sammenheng mellom bilde og innhold for at det skal være lovlig

Så du kan ikke skrive sex og lek for å lokke til deg lesere til en sak som omhandler at du har hat en rolig dag, der du gjekk på butikken for å kjøpe en brus.

Så hva er din menig om bedriftene som bruker sex, nakenhet osv på å selge deg produkter og vekke din interesse?

Er du en av de som blir interresert av dette?  og kjøper produkta?


Okonomibloggen

okonomibloggen@hotmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar