lørdag 15. februar 2014

Hvem står bak

Veldig mange her i landet er merkebevist her i landet og dette gjelder også mat og drikke. Derfor har vi sett litt på om det er de samme som står bak det meste? eller er det forskjellige merker og produkter vi velger mellom?

Vi har vert innom noen dagligvare butikker og sett på det de har og tilby av ferdigpakket kjøtt og kjøttdeig.
Det vi har oppdaget er at veldig mange er trofaste mot gilde og ønsker ikkje å bruke andre merker siden de mener kvaliteten, smak osv er forskjellig. I tillegg føler de fleste seg trygge på at de da velger kjøtt fra Norge.

Vi la merke til et fenomen da en stor kjede i Norge hadde tilbud på kjøttdeig fra deres merke, men veldig mange valgte en annen variant som ikkje var på tilbud. De valgte Gilde sin kjøttdeig. Hvorfor? Jo fordi de ønsket gilde sin kjøttdeig siden den var mye bedre på kvalitet og smak.

Vi gjekk dermed bak fasaden og har funne ut at dagligvarekjedens egen kjøttdeig stammer fra samme konsern som gilde kjøttdeigen

Vi har derfor laget en liten oversikt :D

Bøndene står øverst som eiere av konsernet Nortura

Nortura er Norges ledende aktør innen kjøtt og egg. De står bak merker som:

  1. Gilde
  2. Prior
  3. Joika
  4. Eldhus
  5. Joika
  6. Thulefjord
  7. Terina
  8. Alfathi
  9. Norfersk (kjøtt til Norgesgruppen)


De står også bak Norfersk, Curtis wool, fjordkjøkken, Hå rugeri, Noridana Foods, Norilia, Norsk Dyremat, Norsk Hundefor, Norsk Protein, Nortura Foods,

I tillegg kommer det en rekke eiendomsselskap som vi ikkje har tatt med i listen.



. .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar