søndag 9. mars 2014

Mynter, gull og sølv

Det å samle på mynter, sølv og gull er en hobby som har eksistert i en årrekke. folk har vel samlet og spart på de så lenge de har eksistert. Det å ha en skuffe med gull, sølv og mynter er noe som trigger. Det er også en hobby som koster en del, siden mynter, sølv og gull koster en del å drive med. En liten gullmynt kan koste mange 1000 kroner. Det er også en hobby som kan gi god avkasting. For kjøper  du og investerer i de riktige myntene kan du la de ligge og godgjøre seg i skuffen mens de stiger i verdi. Men, selvfølgelig har du lov å ta de ut og se på de, studere de og slikt. Det er jo dine.

Men viss en ser på de siste årene så har de steget i verdi og kan gi en pen fortjeneste når du selger de videre. 

men ikkje tro det er så enkelt som det høres ut som


1. du må lese og studere mynter. Du finner mange nyttige bøker om mynter her>>>>
2. få tak i mynter til god pris og kvalitet. (finnes et mange myntforhandlere og private som selger, finn.no, mynt butikker, qxl, osv)
3. ikkje gjør forhastede kjøp, undersøk verdien og husk at liste verdien er ikkje alltid det du får for myntet. noen ganger er det så lavt som halvparten eller enda mindre.
4. er du klar for å selge mynt samlingen eller en eller 2 mynter for å finansiere nye, kan du selge de på qxl, finn.no, til myntforhandlere, osv....
5. det finnes også samlermesser som blir arrangerr som kan være interessante å besøke for deg som samler eller ønsker å begynne med det :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar