søndag 23. mars 2014

Sport og penger

Sport og penger er noe som dessverre hører sammen. Siden det koster mye penger å tilby alle i Norges land muligheten til å drive med idrett.

Men som vi nevnte i et tidligere innlegg så er idrett veldig viktig for våres utvikling og det er noe som må satses på. Siden idrett lærer deg så mye, mye, mer en bare idretten du driver på med.

Den lærer deg for-eksempel:

  • å yte
  • prestere
  • samhold
  • Det at sunt kosthold hjelper deg til å prester
  • samarbeide

Dette var noen få punkter som kan også være viktig å ta med seg videre og er en av grunnsteinene våres.

En annen positiv ting er at idrett hjelper ungdom med å holde seg unna alkohol og rusmidler.

Derfor er det viktig at idrettslaga har medlemmer som hjelper til å holde idrettslaga rundt om i lande åpne og tilgjengelig for alle unge som ønsker å begynne med en idrett. 

Det har seg også slik at mange idrettslag rundt om i landet sliter med penger for å finansiere driften selv om mange jobber og står på gratis for ungene og ungdommen. Derfor sette mange indrettslag pris på støttemedlemmer som støtter idrettslag med penger (medlemskontingent) Som kan hjelpe med å finansiere utstyr og anlegg.

Til slutt:

Vi bak nytt24.com ønsker å bidra på våres måte med publisere innlegg om din sport. Men vi trenger din hjelp.

Vi søker noen som interessere seg for:

friidrett
turn
rugby
ishockey
isdans
skøyte

osv som ønsker å skrive innlegg om turneringer og om sporten. 

Nytt24.com har dessverre ikke mulighet til å betale for innlegga, men vi kan tilby å linke innlegga til din blogg eller til ditt idrettslag. 

send til post@nytt24.com

Min idrett

Det å drive med en sport er veldig viktig for våres utvikling. Siden det kan gi så mye mer en bare god helse. Det lærer deg mer en det å yte å prestere for å gi resultater. Det lærer deg samhold, utholdenhet, samearbeid, lytte, øve og presse deg max.

Det er gode ting å ta med seg videre i livet, for når du har lært dette, vet du at ingenting kommer gratis. Det har seg nemlig slik at en må arbeide hardt for å få resultater.

Dette gjelder også når en er voksen og er ute i arbeidslivet. Da bruker en de samme ferdighetene som en lærte når en drev med sport som ung.

Derfor er det å drive med sport veldig viktig og det trenger ikke å være fotball, langrenn eller skiskyting som en hører mye om i nyhetene og avisene.

Du må finne den idretten som passer deg og det du trives med. Det er fordi det er enklere å prestere, og yte mye når en gjør noe en trives med.

Om det er: turn, friidrett, skøyte, dansing, hopp, fekting osv.


En annen ting er viktig å huske på idrett er en hobby en bør ta vare på livet ut :)


#idrett#helse#ytelse#prestere#samhold#lykkes

lørdag 15. mars 2014

hobby til rikdom

Når du skal starte veien til å bli rik, er det lurt å starte med noe som interesserer deg og du har kunnskap om. Derfor kan nysgjerrighet være en flott egenskap, eller hvordan greie å lage ting bedre, billigere og enklere en annen mulighet.


Eller så kan du gjøre som veldig mange som har lykkes i denne verden. Ta en av hobbyene eller interessene dine til et nytt nivå.

Har du en hobby, så kan det være starten på en spennende reise og husk. Det du starter med er ikkje sikkert at du ender med? For en start er jo bare starten på et eventyr som skal vare i en årrekke og være den første steinen i ditt nye store imperium. 

Så er du en av de som har hoppet på strikkebølgen? Hva med å strikke en del luer, skjerf, votter, gensere eller sokker og ha en liten bod som du selger de fra? Eller strikke på bestilling? 

Når du er flinkere og kan mer. Kan du prøve å lage dine egne design/mønstre som du kan produsere og selge.  Blir dette en suksess så er det bare å fortsette :) I tillegg kan du lage en nettside der du skriver om prosjektene dine eller du kan selge produkter og ta i mot bestillinger over nette?


Eller kanskje du samler på mynter? Hva med å starte litt aktivt med kjøp av mynter og kanskje begynne å selge eller hjelpe andre til å komme igang med sin egen myntsamling. Du kan foreeksempel lage en enkel nettside, der du skriver om mynter og muligheter. Du kan ha noen annonser eller du kan som sagt drive med kjøp og salg. 


så hopp i det og sats litt mer på hobbyen. har du spørsmål er det bare å sende det til post@okonomibloggen.com så svarer vi så godt vi kan :)

Veien til rikdom

Veien til rikdom!!! Er den så vanskelig som de fleste tror?

Det viktigste på veien til rikdom er å ha en veldig sunn og god personlig økonomi.

En skal ikkje øse ut med penger en ikkje har og en skal heller ikkje bruke mer en hva sunn fornuft tilsier selv om en har råd til det. For bruker en alt en tjener og har. Så har en heller ingen startkapital til å starte et eget firma eller til å investere i aksjer, bolig, råvarer, osv. som kan gi deg en formue økning.

En annen ting som er viktig er at du ikkje bare sitter på ræven og tror du skal bli millioner på 1-2-3. For viss du ønsker det så kreves det veldig hard jobbing, og du må tørre å satse og ta muligheter som kommer. Du kan selvfølgelig risikere å tape alt både en og 10 ganger.

men

Så lenge du:


  • Jobber hardt
  • har sunn og god økonomi
  • tar muligheter som dukker opp
  • følger lover å regler
  • setter av en del av inntekter og overskudd i et fond som er til hjelp i dårlige tider
  • du tørr å fornye deg 
  • har god kunnskap om det du driver med
  • undersøker nøye 
  • følger alle lover og regler. 
  • gjør mye forarbeid og mye arbeid undervegs.

Så vil du lykkes en gang.  Men.. det kreves som sagt veldig hard jobbing for å lykkes og det er ikkje gjort på 1-2-3. 


Du vet tilslutt ikkje hva ordet fritid betyr!!!!



Spar penger på mat, men ikke kosen!!!

Mat


En av de store postene i privatøkonomien er mat.

Mat er noe som er livsviktig og tar en stor bit av lønningen din. Derfor er det lurt å ha stor fokus på akkurat dette med mat og hvor mye du bruker på mat.


  • For å få bedre kontroll på hva du bruker på mat, er det anbefalt at du bruker litt tid og energi på å lage et matbudsjett som er enkelt å følge og i tillegg lager du deg et lite mat regnskap for å gjøre det enklere for deg å følge med om du greier buskjette. 




  • Det kan også være lurt å planlegge mat uken. Lage en enkel uke-plan der du skriver man-til søndag der du fyller inn hva som skal være til middag. I helgene kan dere legge inn lunsj også.  Eg anbefaler deg også å se i matbutikkene sine kundeaviser når du planlegger uke menyen. For da kan du planlegge den etter tilbuda. Dermed sparer du penger. I tillegg kan det være lurt å se om de har noen nedpriset varer pga dato som du kan kjøpe når du er innom butikken. Dette er fordi mange butikker priser ned varer når de nærmer seg dato for å slippe å kaste de og tape alt for mye penger. 



  • I tillegg må du tenke på om du skal ha med niste på jobben. Vi bak bloggen anbefaler deg i å lage lunsj hjemme siden det gjør at du kan spare mange 100 i løpet av en måned som du kan bruke på andre ting.  Det kan være rester etter middag, eller du kan  bake noen horn, smøre noen brødskiver, osv...



  • En annen måte å spare mye penger på er å bruke søndagene til en mat dag: Mat dagen bruker du til å lage mye hjemmelaget mat. Som for eksempel horn, rundstykker, brød, fryser kokte poteter, hjemmelaget lapskaus, kjøttkaker osv. Dette gjør det enklere i kvar-dagen til å spise sunnere og i tillegg får du raske hjemmelagede middager på 1-2-3.

  • I tillegg bør du vurdere å kutte ut brus, søtsaker og slike ting og heller spise frukt. For ser du på kg prisen er det mye billigere å kjøpe saft og frukt. Ønsker du litt sjokolade i helgene så anbefaler vi at du kjøper smågodt. For ser du på kg prisen på sjokoladen kan du se at smågodt koster en brøkdel av prisen selv om det er fare for at du blir litt ivrig med å fylle opp smågodt posen. Dette vil igjen gjøre at du sparer 100 vis av kroner i måneden. 





søndag 9. mars 2014

Hobby til rikdom

Hobby til rikdom

En stor del av de som har lykkes som grunder har tatt hobbyen sin videre til det neste steget. For det å tjene penger på hobbyen sin kan være første steget på en lang og spennende vei til mulighetens og rikdommens land.

Det finnes som sagt veldig mange hobbyer der ute og veldig mange muligheter til å tjene penger på disse. Det er bare å finne ut hvilket mulighet du vil bruke for å tjene på hobbyen din.

Men det må ikke bli slik at du bare gjør det for pengene, det er fordi da kommer du til et punkt der du ikkje orker og gidder. Det må være noe du interesserer deg for og liker å holde på med i mange timer uten å bli lei av det.


Så har du en hobby? Ønsker du å tjene penger på hobbyen din? eller gjør du det allerede? Hva er din hobby?




Mynter, gull og sølv

Det å samle på mynter, sølv og gull er en hobby som har eksistert i en årrekke. folk har vel samlet og spart på de så lenge de har eksistert. Det å ha en skuffe med gull, sølv og mynter er noe som trigger. Det er også en hobby som koster en del, siden mynter, sølv og gull koster en del å drive med. En liten gullmynt kan koste mange 1000 kroner. Det er også en hobby som kan gi god avkasting. For kjøper  du og investerer i de riktige myntene kan du la de ligge og godgjøre seg i skuffen mens de stiger i verdi. Men, selvfølgelig har du lov å ta de ut og se på de, studere de og slikt. Det er jo dine.

Men viss en ser på de siste årene så har de steget i verdi og kan gi en pen fortjeneste når du selger de videre. 

men ikkje tro det er så enkelt som det høres ut som


1. du må lese og studere mynter. Du finner mange nyttige bøker om mynter her>>>>
2. få tak i mynter til god pris og kvalitet. (finnes et mange myntforhandlere og private som selger, finn.no, mynt butikker, qxl, osv)
3. ikkje gjør forhastede kjøp, undersøk verdien og husk at liste verdien er ikkje alltid det du får for myntet. noen ganger er det så lavt som halvparten eller enda mindre.
4. er du klar for å selge mynt samlingen eller en eller 2 mynter for å finansiere nye, kan du selge de på qxl, finn.no, til myntforhandlere, osv....
5. det finnes også samlermesser som blir arrangerr som kan være interessante å besøke for deg som samler eller ønsker å begynne med det :) 

mandag 3. mars 2014

Bli rik på 1-2-3

De aller fleste som går på denne planeten drømmer om å bli rik. De fleste ønsker å bli rik veldig fort og det går som regel galt for de aller fleste. Det er fordi rikdom kommer ikke på 1-2-3 som de aller fleste drømmer om. Selvfølgelig er det noen som vinner i et penge lotteri, arver en formue osv.

Det at veldig mange drømmer om å bli rik fort, blir utnyttet av de store spilleselskapene og personer som reklamerer for de. En tid tilbake kunne en se mange reklamer der folk ville fortelle deg hvordan du vart fort rik med gambling.  Der du skulle satse 1 kroner på rød. tapte du, doblet du til 20, tapte du, doblet du til 40 og til slutt ville du få pengene tilbake. Men hva viss det kom svart 12 ganger på rad? hadde du hatt råd til å doble 12 gange for å vinne 10 kroner ? eller hadde du nådd max innsatsen på borde?

Du skjønner, tippeselskapa som driver nettkasinoene kan de aller fleste triksa i boka og for å tjene på gambling, så må du som regel være ekstremt heldig eller være en av de som eier et tippeselskap eller de som reklamerer for tippeselskapa og forteller deg hvordan du skal bli rik. For hadde de virkelig brukt tid å energi og penger på å fortelle deg hvordan du kan vinne i rulett om det var så enkelt?

Derfor blir første leksjon:

Ikke kast bort pengene på gambling, spar heller pengene dine til du får råd til å gjennomføre forretningsideen din!!!!!